Pro řidiče

Financování auta, díl třetí: Co potřebujete vědět o pojištění

Plánujete si pořídit nové či zánovní auto na splátky? Dobrá zpráva je, že doba jde kupředu a moderní „půjčky“ si můžete přizpůsobit podle sebe. Hyundai navíc pro své zákazníky umí vyjednat řadu praktických výhod, včetně férového pojištění. V třídílném seriálu vám představujeme všechny možnosti.

Předchozí díly seriálu

Pokud už jste si vybrali způsob financování svého nového auta, zbývá dořešit jen otázku pojištění. Vše můžete jednoduše vyřídit u dealera spolu s nákupem vozu a při využití Hyundai Finance navíc získat nadstandardní podmínky. Ve spolupráci se společností Uniqa pojišťovna nabízí Hyundai svým zákazníkům zvýhodněné povinné ručení i havarijní pojištění.

Výhody pojištění s Hyundai Finance

Pevná výše pojistného – Po celou dobu, na kterou je pojištění sjednáno, je jeho cena neměnná. Nehrozí tedy žádné zdražení a výši pojistného neovlivní ani případná nehoda či jiná pojistná událost. Smlouvu lze uzavřít až na 5 let.

Prodloužená ochrana GAP – V případě totální škody vyplatí pojišťovna cenu nového vozu, a to i po několika letech. Připojištění GAP (viz slovníček pojmů níže) lze sjednat na bezkonkurenčních 60 měsíců. Navíc se vztahuje i na částečné škody velkého rozsahu a na rozdíl od konkurence umožní opravu vozu až do výše pojistné částky.

Odpuštění spoluúčasti – Pokud dojde k totální pojistné události a majitel si opět pořídí nový vůz Hyundai u autorizovaného prodejce včetně značkového pojištění Hyundai Super36 nebo Super60, případná spoluúčast mu bude vrácena.

Výhodná připojištění – Možnost pojištění čelního okna bez limitu plnění, zajištění náhradního vozu či pojištění ráfků a pneumatik.

Flexibilní spoluúčast – Volitelná výše spoluúčasti již od 0 %. První pojistná událost navíc nemá žádný vliv na bonus (platí pro POV 100/100 a POV 150/150).

Jednoduché platby – Pojistné se hradí spolu se splátkami úvěru nebo leasingu, rychlé řešení všech požadavků.

Hyundai SafeLine – Chytrá jednotka volitelně umístěná přímo v autě umožňuje čerpání dalších výhod jednotlivcům, rodinám i firmám. Mimo jiné lze s její pomocí lokalizovat ukradený vůz, získat důkazy o nezaviněné nehodě, vést elektronickou knihu jízd nebo mít přístup k přehledným statistikám o svých jízdách v aplikaci.

Benefity pro každého

Každý zákazník současně ke svému novému vozu získává tradiční benefity Hyundai, které kromě sady zimních pneumatik zdarma či výhodného financování zahrnují i pomoc při řešení pojistných událostí a jiných nepříjemností.

5 let asistenčních služeb – Pomoc po celé České republice v případě vybití akumulátoru, defektu pneumatiky, ztrátě klíčů od auta nebo načerpání špatného paliva. V případě nepojízdnosti z důvodu výrobní vady zajistí Hyundai asistenci po celé Evropě.

Program permanentní mobility – Možnost využívat náhradní vůz v případě záručních i jiných oprav za mimořádně výhodných podmínek.

Nadstandardní záruka – Záruka na 5 let bez omezení počtu kilometrů, u elektrických a hybridních vozů navíc záruka 8 let nebo 160 000 kilometrů na trakční akumulátor.

Slovníček pojmů

KASKO
Zkratka pro havarijní pojištění používaná v pojišťovnictví.

POV
Zkratka pro povinné ručení používaná v pojišťovnictví.

GAP
Zejména v případě zničení či odcizení vozu toto připojištění zajistí, že pojišťovna vyplatí původní cenu nového auta, nikoliv pouze jeho momentální hodnotu v okamžiku pojistné události.

Spoluúčast
Částka, kterou se pojištěný podílí na jakékoliv pojistné události. Jen zbylou část doplácí pojišťovna. Udává se v procentech z celkové škody a minimální částce, např. 5 % a 5 000 Kč.

Související příspěvky
Pro řidiče

Tlačítka jsou bezpečnější. Plně dotyková auta nedostanou 5 hvězd

2 Mins read
Organizace Euro NCAP, která testuje bezpečnost nových aut prodávaných v Evropě, chce ve svém hodnocení začít zohledňovat i způsob ovládání nejdůležitějších funkcí. Pokud…
Pro řidiče

Fenomén phishing. Jak se mu bránit?

5 Mins read
Podvody v online prostředí mají často podobu takzvaných phishingových útoků. Jde o podvodné e-maily či SMS, ve kterých se odesílatel vydává za…
Pro řidiče

Stát přispěje na elektromobil až 300 tisíc. Radíme, jak na to

4 Mins read
Letos v březnu odstartuje nová dotační výzva s názvem Záruka Elektromobilita. Firmy, ale i drobní podnikatelé a živnostníci mohou díky ní za výhodných podmínek…