Pro řidiče

Financování auta, díl druhý: Operativní leasing, neboli pronájem

Plánujete si pořídit nové či zánovní auto na splátky? Dobrá zpráva je, že doba jde kupředu a moderní „půjčky“ si můžete přizpůsobit podle sebe. Hyundai navíc pro své zákazníky umí vyjednat řadu praktických výhod. V třídílném seriálu vám představujeme všechny možnosti.

V předchozím článku Financování auta, díl první: Úvěr není leasing jsme vám popsali zajímavé možnosti, jak si lze auto koupit do osobního vlastnictví s pomocí různých typů úvěrů. Druhou variantou je jeho dlouhodobý pronájem skrze takzvaný operativní leasing. Jeho princip je ten, že vůz od prodejce koupí leasingová společnost, která ho pak zájemci pronajímá. Na konci pronájmu se pak uživatel může rozhodnout, zda si pronájem prodlouží, nebo auto vrátí.

Také operativní leasing si lze výhodně sjednat přímo u autorizovaných dealerů prostřednictvím služby Hyundai Operativní leasing. Samotný leasing zajišťuje společnost Arval, díky své síle však má Hyundai lepší podmínky, než jsou běžně dostupné veřejnosti.

Jak dlouhodobý pronájem funguje?

  • Zájemce si na počátku zvolí délku pronájmu (36 až 60 měsíců) a očekávaný roční nájezd kilometrů (celkový nájezd může být až 200 000 km)
  • Vybírat lze se skladových vozů, nebo si zadat do výroby auto podle svých představ ve vlastní konfiguraci
  • Neplatí se žádná akontace předem, pouze pravidelná měsíční splátka
  • V ceně pronájmu jsou zahrnuty veškeré náklady jako pojištění včetně havarijního, servis, přezouvání pneumatik či asistenční služby

Výhodou operativního leasingu je zejména to, že nehrozí nečekané výdaje spojené s provozem auta a jeho pořízení není třeba obětovat žádné našetřené peníze. Pro podnikatele je navíc splátka přímým daňově uznatelným nákladem, odepisují si DPH z celé splátky a vůz nezatěžuje majetek společnosti. Podmínky pro získání operativního leasingu jsou podobné jako u úvěru.

Jaké jsou výhody pronájmu s Hyundai Operativní leasing?

  • Zvýhodněné prodejní ceny modelů Hyundai, a tedy i nižší měsíční splátky
  • Pořízení vozu a uzavření leasingové smlouvy v rámci jediné návštěvy dealera
  • Garance mobility díky asistenčním službám a možnosti využití náhradního vozu
  • Převzetí, vrácení i pravidelný servis vozu u nejbližšího autorizovaného dealera
  • Vše jako na dlani – prostřednictvím mobilní aplikace máte stále po ruce informace o stavu vozu a rozsahu služeb

Jak probíhá vrácení vozu?

Nejčastější obavou zájemců o operativní leasing je to, zda nebudou při vracení auta doplácet za jeho opotřebení nebo nedodržení smluveného nájezdu. Před ukončením pronájmu proto může uživatel vozu využít možnost předprohlídky, která mu dá jistotu, že ho nečekají žádná nepříjemná překvapení.

  • Za běžné opotřebení či drobná poškození odpovídající nájezdu a věku vozu se nic nedoplácí. Zahrnují např. vybledlý lak, opotřebené pneumatiky, menší škrábance v interiéru i exteriéru, poškození od kamínků, prodřené koberečky a podobně. K dispozici jsou názorné manuály.
  • Pokud uživatel nebude souhlasit s vyhodnocením stavu vozu, má právo se odvolat a vyžádat si posouzení odborným znalcem organizace Dekra.
  • Tolerance pro překročení nájezdu je 3000 km. Teprve za každý kilometr nad tuto hranici se účtuje poplatek. Podlimitní kilometry se spravedlivě vyúčtují a odpovídající částka se klientovi vrací.
  • Na rozdíl od řady jiných poskytovatelů, s Hyundai Operativní leasing lze konec pronájmu řešit i odkupem vozu.

V závěrečném díle seriálu se budeme věnovat tématu pojištění. Základní informace ke všem finančním produktům najdete na webových stránkách Hyundai Finance.

Související příspěvky
Pro řidiče

Financování auta, díl třetí: Co potřebujete vědět o pojištění

3 Mins read
Plánujete si pořídit nové či zánovní auto na splátky? Dobrá zpráva je, že doba jde kupředu a moderní „půjčky“ si můžete přizpůsobit…
Pro řidiče

Tlačítka jsou bezpečnější. Plně dotyková auta nedostanou 5 hvězd

2 Mins read
Organizace Euro NCAP, která testuje bezpečnost nových aut prodávaných v Evropě, chce ve svém hodnocení začít zohledňovat i způsob ovládání nejdůležitějších funkcí. Pokud…
Pro řidiče

Fenomén phishing. Jak se mu bránit?

5 Mins read
Podvody v online prostředí mají často podobu takzvaných phishingových útoků. Jde o podvodné e-maily či SMS, ve kterých se odesílatel vydává za…