Novinky

Video: Prohlídka nového českého showroomu Hyundai Electrified

Elektrický závodní speciál RM20e o výkonu přes 800 koní, robotický pes Spot nebo vodíkový Hyundai Nexo. To vše se potkalo na jednom místě při otevření pražského showroomu Hyundai zaměřeného výhradně na ekologická auta a moderní technologie. Jde o jedno z prvních takových míst v celé Evropě.

Hyundai Electrified je volně přístupný každému, koho zajímá elektromobilita a technické inovace. Návštěvníci si mohou nejen prohlédnout současné elektrifikované modely Hyundai, ale také domluvit testovací jízdu nebo získat praktické informace o životě s elektrickým autem. Prostor bude také hostit exkluzivní automobilové premiéry i koncepční vozy: jako první do Prahy dorazil výkonný speciál RM20e.

Hyundai je velice aktivní také v oblasti robotiky a autonomních strojů, a tak se lze v showroomu setkat i s robotickým psem Spotem od společnosti Boston Dynamics, v níž má Hyundai 80% podíl. S pomocí propracované virtuální reality zase mohou návštěvníci bez rizika zažít nejrůznější situace, ve kterých jim pomohou moderní asistenční systémy. V plánu jsou také vzdělávací semináře i příležitostné kulturní akce.

Otevření showroomu Electrified v Praze bylo pro Hyundai významnou událostí i v evropském měřítku. Zúčastnil se ho nejen prezident českého zastoupení značky Sun Yong Hwang, ale také Cheolseung Baek, prezident nošovického závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech, kde se vyrábí mimo jiné Kona Electric a další vzácní hosté. Symbolické zapnutí showroomu do zásuvky s energií z obnovitelných zdrojů okořenilo i společné vystoupení lidských tanečníků s robotem Spotem.

Pro veřejnost se dveře otevřely 19. dubna, prostor se nachází v Siemensově ulici v pražských Stodůlkách. Na návštěvu lze vyrazit v pracovních dnech od 8 do 18 hodin. Na místě je k dispozici i ultrarychlá nabíječka Siemens Si-Charge s výkonem 300 kW, která dokáže plně využít potenciál špičkových elektromobilů s 800V architekturou. IONIQ 5 se s její pomocí nabije z 10 na 80 % jen za 18 minut.

Vždy aktuální informace o showroomu najdete na speciální stránce.

Související příspěvky
Novinky

IONIQ 5 N v českých testech: Jede brutálně a bude vás bavit!

5 Mins read
IONIQ 5 N je první elektrický model divize N. Jak je u jejích aut zvykem, nabízí řidičskou zábavu a současně odolnost a…
Novinky

Kona Electric v testech: Prostor a pohodlí za dobrou cenu

4 Mins read
Druhá generace elektromobilu z Nošovic se představila českým motoristickým novinářům. Zaujala je praktickým a pohodlným interiérem, dlouhým dojezdem spojeným s nízkou spotřebou…
Novinky

VIDEO: Druhý český N Day přilákal desítky ostrých Hyundaiů

2 Mins read
Milovníci vozů divize N se sjeli na mosteckém autodromu, aby se po roce opět setkali ve velkém stylu a naplno vyzkoušeli schopnosti…