Pro řidiče

Digitální klíč Hyundai nic neváží a nikdy ho nezapomenete

Klíčky od auta nejsou úplně praktická věc. Často je není kam pohodlně dát, jejich předávání mezi řidiči bývá složité, a když je někde zapomenete, s autem prostě neodjedete. Digitální klíč Hyundai to všechno řeší – stačí mít u sebe chytré hodinky či telefon, dokonce postačí i vybitý.

Hyundai Digital Key je užitečná nová funkce, která rozšiřuje nabídku inovativních služeb Bluelink. Pokud si ji ve své aplikaci Bluelink aktivujete, stačí u sebe pro odemčení i nastartování auta mít podporovaný mobilní telefon s technologií NFC nebo hodinky Apple Watch. Jako první tuto funkci dostala nová Kona, následoval modernizovaný Tucson a dalším modelem na řadě je nové Santa Fe.

Po příchodu k vozu stačí chytré zařízení jednoduše přiložit ke klice a potom uložit do nabíjecí přihrádky. U novější verze digitálního klíče v Tucsonu a Santa Fe dokonce pro nastartování stačí, aby byl telefon kdekoliv ve voze. Digitální kopii klíče lze navíc jednoduše poslat na dálku prostřednictvím zprávy, e-mailu nebo jiné komunikační aplikace. Předání auta v rámci rodiny, firmy nebo mezi přáteli tak nevyžaduje osobní setkání.

O přístup k vozu se majitel může podělit až se sedmi dalšími uživateli v případě zařízení Apple a s pěti u zařízení Google a Samsung – pro ověření identity a zajištění bezpečnosti slouží digitální peněženky Apple, Google a Samsung.

I když třeba sami nebudete digitální klíč používat na denní bázi, díky jeho aktivaci máte jistotu, že se svým autem můžete bez problémů odjet i v případě, že se s fyzickým klíčkem něco stane nebo ho vaše dítě dobře schová zrovna ve chvíli, kdy nemáte čas prohledávat celý dům.

Zajímavosti a praktické informace:

  • Hyundai Digital Key bude fungovat i nějaký čas poté, co se baterie vybije a telefon se vypne. V závislosti na modelu je to dalších 3-6 hodin.
  • Pro fungování klíče není potřeba přístup k mobilní síti ani internetovému připojení.
  • Vůz lze odemknout ze strany řidiče i spolujezdce, zařízení ale musí být nejvýše 4 cm od kliky. Na větší dálku lze vůz standardně odemknout přes aplikaci Bluelink.
  • Pro první nastavení je třeba mít u sebe kromě telefonu s aplikací Bluelink také oba klíčky od vozu.
  • Podrobnější informace a návody najdete na webu Hyundai v sekci Digitální klíč.
Související příspěvky
Pro řidiče

Jak správně pracovat s automatickou převodovkou

7 Mins read
Podíl aut s manuální převodovkou na silnicích se neustále snižuje a každý rok se mnoho nováčků učí jezdit s automatem. Na první pohled je…
Pro řidiče

Financování auta, díl třetí: Co potřebujete vědět o pojištění

3 Mins read
Plánujete si pořídit nové či zánovní auto na splátky? Dobrá zpráva je, že doba jde kupředu a moderní „půjčky“ si můžete přizpůsobit…
Pro řidiče

Tlačítka jsou bezpečnější. Plně dotyková auta nedostanou 5 hvězd

2 Mins read
Organizace Euro NCAP, která testuje bezpečnost nových aut prodávaných v Evropě, chce ve svém hodnocení začít zohledňovat i způsob ovládání nejdůležitějších funkcí. Pokud…