Novinky

VIDEO: Druhý český N Day přilákal desítky ostrých Hyundaiů

Milovníci vozů divize N se sjeli na mosteckém autodromu, aby se po roce opět setkali ve velkém stylu a naplno vyzkoušeli schopnosti svých aut. Celkem dorazilo přes 60 „enek“. O jejich kvalitách vypovídá fakt, že všechna přijela i odjela po své ose – a to je řidiči na okruhu rozhodně nešetřili.

Oficiální český N Club podporovaný tuzemským zastoupením Hyundai už rok po založení čítá přes 330 majitelů sportovních modelů i20 N, i30 N a Kona N. Celkem se přitom u nás dosud prodala asi tisícovka ostrých N. Vrcholem sezóny je pro aktivní komunitu nadšených řidičů N Day, celodenní trackday a sraz s nabitým programem. Pro členy klubu je zcela zdarma. Podívejte se, jak to vypadalo na tom letošním:

Zatímco někteří hned ráno přezouvali na polozávodní pneumatiky, jiní se s jízdou na okruhu teprve seznamovali. Pro ty byla k dispozici trojice profesionálních instruktorů: Jakub Novák z Autodromu Most, Jakub Rejlek, zkušený motoristický novinář známý svým uměním za volantem, a Adam Černý, jehož řidičský talent se povedlo objevit právě díky členství v N Clubu.

Na rozehřátí byl k dispozici také závodní simulátor, kde mohli návštěvníci soutěžit o účast ve vytrvalostním závodu 4h Most. S časy 1:40,936 a 1:41,852 tento výjimečný zážitek získali Lukáš a Jakub Polívkovi, kteří se tak posadí za volant i30 N v opravdovém závodu s podporou týmu Hyundai Janík Motorsport. Další dvě místa v závodě mohou vybojovat účastníci druhého letošního N Day, který proběhne v říjnu, aby se dostalo na všechny zájemce o účast. Kromě osobní pozvánky na N Day mají členové N Clubu i řadu dalších výhod: vstupenky na závody superbiků či cestovních vozů, poukazy na volné jízdy v Mostě nebo dárky od divize N.

„Já jsem na srazu poprvé, na okruhu jsem zatím byla jen párkrát. N Day je vážně super, trať je krásná, zázemí špičkové a akce bezvadně zorganizovaná. Jsem nováček, ale nikdy není pozdě začít. Kamarád si ze mě dělá legraci, že jsem si k padesátinám koupila sportovní auto a začala lítat jako blázen. Mám i30 N dva roky a jsem ohromně spokojená. Chtěla jsem výkonné auto s manuální převodovkou a s ohledem na poměr cena/výkon nemělo smysl uvažovat o ničem jiném,“ pochvalovala si akci členka klubu Martina Švecová.

Související příspěvky
Novinky

IONIQ 5 N v českých testech: Jede brutálně a bude vás bavit!

5 Mins read
IONIQ 5 N je první elektrický model divize N. Jak je u jejích aut zvykem, nabízí řidičskou zábavu a současně odolnost a…
Novinky

Kona Electric v testech: Prostor a pohodlí za dobrou cenu

4 Mins read
Druhá generace elektromobilu z Nošovic se představila českým motoristickým novinářům. Zaujala je praktickým a pohodlným interiérem, dlouhým dojezdem spojeným s nízkou spotřebou…
Novinky

Ostrý IONIQ 5 N v recenzích: Konečně vzrušující elektromobil!

4 Mins read
Oficiální premiéra sportovní verze IONIQ 5 od divize N se rychle blíží, už před ní však vybraní motorističtí novináři z Evropy i USA…