Zákulisí

Česká repre i Chelsea. Hyundai se vrhnul na fotbal

Že všichni fotbalisté jezdí ve vozech Bentley nebo Aston Martin? Ve skutečnosti je můžete stále častěji potkat v elektrických nebo sportovních modelech Hyundai. Partnerství s těmi nejlepšími fotbalovými týmy je již mnohaletou tradicí, která rozhodně nekončí – právě naopak.

Letošní fotbalová sezóna je v plném proudu a stadiony mohly po dlouhé době opět přivítat fanoušky. Ti jistě nepřehlédnou logo Hyundai na dresech hráčů svých oblíbených týmů. Hyundai je totiž i letos hrdým partnerem pěti nejlepších evropských klubů v Lize šampionů. Navazuje tím na své více než dvacetileté působení ve fotbalu nejvyšší úrovně. Už od roku 1999 je partnerem FIFA, s UEFA spolupracoval celých 18 let až do roku 2017.

Hyundai se rovněž aktivně zapojuje do podpory národních týmů i jednotlivých klubů v mnoha zemích – patří mezi ně Chelsea FC ve Velké Británii, Atlético de Madrid ve Španělsku, Hertha BSC v Německu, AS Roma v Itálii nebo celá česká reprezentace. Fanoušci a fanynky ženského fotbalu zase jistě nepřehlédli, že Hyundai podporuje i Báru Votíkovou, která aktuálně přestoupila z pražské Slavie do Paris St. Germain, kde má na dresu číslo 30 stejně jako její týmový kolega Lionel Messi.

Připomeňte si ta nejzajímavější fotbalová partnerství pro letošní rok:

Česká fotbalová reprezentace

Hyundai je oficiálním partnerem české fotbalové reprezentace od roku 2008 a díky nové smouvě už je jisté, že spolupráce bude trvat minimálně 14 let. Hráči budou nejen oblékat dresy s logem Hyundai, ale rovněž využívat modely IONIQ, Tucson či Kona s čistě elektrickým i hybridním pohonem. Součástí pokračující spolupráce bude také cena Hyundai pro hráče utkání, o němž budou po každém zápasu hlasovat fanoušci na sociálních sítích.

Chelsea

Jméno, které zná asi každý. Chelsea Football Club se stal vítězem Ligy mistrů UEFA v roce 2012 proti Bayernu Mnichov a letos na tento triumf navázal, když ve finále přehrál Manchester City. Chelsea byla založena v roce 1905 a je nejvýznamnějším londýnským fotbalovým klubem se sídlem na ikonickém stadionu Stamford Bridge s kapacitou 42 000 fanoušků.

Atlético de Madrid

Klub Atlético de Madrid vznikl už v roce 1903 a je jednou z nejuznávanějších stálic evropského fotbalu. Ve své sbírce úspěchů má tři poháry z Evropské ligy a nespočet národní titulů. Právě partnerství s Atlético de Madrid je pro Hyundai jednou z největších událostí této fotbalového sezóny.

AS Řím

Mnohonásobný držitel italského poháru je již od roku 1927 pevnou součástí nejvyšší úrovně italského fotbalu. Hyundai mužský i ženský tým podporuje už od roku 2018.

Hertha BSC

S historií dlouhou téměř 130 let patří Hertha k vůbec nejstarším jménům evropského fotbalu a je to také největší berlínský klub. Už na začátku 30. let se hráči Hertha BSC stali dvakrát po sobě německými mistry. Začátek partnerství Hyundai a Hertha BSC sahá stejně jako v případě AS Řím do roku 2018.

Související příspěvky
Zákulisí

IONIQ 6 je rekordmanem v rychlosti nabíjení

2 Mins read
Nezávislá iniciativa EcoBest Challenge pravidelně podrobuje důkladným měřením elektromobily všech značek. V posledním testu ohromil porotce Hyundai IONIQ 6, který díky své 800V…
Zákulisí

S obousměrným nabíjením je elektřina dostupná všude

2 Mins read
Jednou z průkopnických technologií elektromobilů IONIQ – a také nové Kony Electric – je schopnost energii nejen přijímat, ale také poskytovat. Celé auto…
Zákulisí

Po Česku už jezdí přes tisíc ostrých Hyundaiů divize N

2 Mins read
První opravdu sportovní auto představil Hyundai v roce 2017 v podobě ostrého hatchbacku i30 N, který svými schopnostmi překvapil motoristický svět. Od té doby…