Zákulisí

GALERIE: Novinky Hyundai se předvedly na okruhu i v terénu

Za poslední rok se nabídka Hyundai proměnila téměř k nepoznání. Elektrický IONIQ 5, nová i20 včetně ostré verze N, důkladně vylepšená i30 N, nové Santa Fe, faceliftovaná Kona včetně elektrické verze, nový Tucson ve verzích plug-in hybrid a N Line… Všechna tato auta se v polovině srpna sjela na Slovakia Ring, aby předvedla své schopnosti.

Otestovat téměř kompletní portfolio automobilky v jediný den je ideální příležitost nejen pro pochopení filozofie značky, ale také pro skvělé zážitky za volantem. Protože se rodina Hyundai rozrůstá rychlým tempem, mohli se čeští novináři seznámit s většinou z nich na jednom místě a hlavně otestovat jejich limity. Kromě běžných modelů s co nejlepším poměrem ceny a užitné hodnoty se totiž Hyundai soustředí na tři další zajímavé oblasti, které byly na místě zastoupeny – sportovní vozy, SUV a elektrifikovaná či plně elektrická auta.

Pro všechna auta představoval výlet na Slovakia Ring určitou výzvu, která ověřila jejich spolehlivost a robustnost. Už elektromobily Kona a IONIQ 5 dokázaly z Prahy na slovenský okruh dojet bez nutnosti dobíjení i při jízdě maximální povolenou dálniční rychlostí, sportovní modely i30 N a Kona N pak na místě zvládly přes 800 ostrých kilometrů na závodním okruhu bez jediného technického problému a SUV Tucson a Santa Fe bez šrámů přežila celodenní terénní jízdy přes kameny i mohutné klády, s velkými náklony a častým křížením náprav – přesto, že primárně patří na silnice.

I s ohledem na místo konání, kterým byl nejdelší závodní okruh ve střední Evropě, se většina pozornosti soustředila na modely divize N. i20 N prokázala svojí obratnost ve slalomu, i30 N bylo možné na okruhu vyzkoušet ve všech verzích a dokonce i na závodních pneumatikách a Kona N prokázala, že s ostatními modely N dokáže dokonce i na závodním okruhu držet krok. Vše podtrhly zážitkové taxi jízdy se speciály i30 N TCR partnerského týmu Janík Motorsport, který je podporován juniorským programem Hyundai Motorsport a je prvním českým týmem v sérii TCR. I z pozice spolujezdce bylo velmi poučné sledovat, kam až jde posunout technika již tak velmi schopné i30 N. Pro uklidnění nervů pak mohli účastníci akce vyrazit na pohodové výlety do okolí s nejnovějšími elektrickými modely Hyundai.

Prohlédněte si v galerii ze srpnového Hyundai N Day na Slovakia Ringu všechny žhavé novinky Hyundai pohromadě:

Pokud byste měli zájem zažít podobný den na okruhu nebo polygonu, podívejte se na stránky programu Hyundai Driving Experience, který poskytuje řidičské kurzy a zážitkové jízdy na německých okruzích Nürburgring a Bilster Berg.

Související příspěvky
Zákulisí

IONIQ 6 je rekordmanem v rychlosti nabíjení

2 Mins read
Nezávislá iniciativa EcoBest Challenge pravidelně podrobuje důkladným měřením elektromobily všech značek. V posledním testu ohromil porotce Hyundai IONIQ 6, který díky své 800V…
Zákulisí

S obousměrným nabíjením je elektřina dostupná všude

2 Mins read
Jednou z průkopnických technologií elektromobilů IONIQ – a také nové Kony Electric – je schopnost energii nejen přijímat, ale také poskytovat. Celé auto…
Zákulisí

Po Česku už jezdí přes tisíc ostrých Hyundaiů divize N

2 Mins read
První opravdu sportovní auto představil Hyundai v roce 2017 v podobě ostrého hatchbacku i30 N, který svými schopnostmi překvapil motoristický svět. Od té doby…